Buchcover für I skuggan av obelisken

I skuggan av obelisken

Buchbeschreibung

Place de la Concorde, centrala Paris. En ung kvinna blir brutalt knivmördad mitt i folkvimlet och gärningsmannen försvinner spårlöst.

Offret identifieras som Sara Persson, en svensk läkarstudent och ensamstående mamma, bosatt i Paris. Vad som först verkar vara ett vansinnesdåd väcker snart nya frågor: Vem är den mystiska Snövit som Sara skulle träffa på mordplatsen? Och varför har Sara stora mängder bensodiazepiner och omärkta kontanter hemma?

Kriminalkommissarie Eva Strid vid Göteborgspolisen lämnar dödsbudet till Saras föräldrar, och det blir startskottet för ett nära samarbete med den franske, neurotiske utredningsledaren Fabien Devaux.

Men när Eva reser till Paris för att hälsa på en gammal vän upptäcker hon oroande kopplingar till sitt eget förflutna. Det som börjar som en mordgåta växer snart till en väv av hemligheter och lögner. Allt verkar hänga samman – frågan är bara hur? Till sist inser Eva och Devaux att deras avslöjanden har väckt ett livsfarligt hot till liv, men då kan det redan vara för sent …

I skuggan av obelisken är en tonsäker pusseldeckare och Parisskildring som kantas av mörka hemligheter, barndomstrauman och moraliska dilemman.

HörbuchE-Book

Schwedisch