Buchcover für Stulna Liv - skakvåldets offer

Stulna Liv - skakvåldets offer

Buchbeschreibung

Barnläkare och vårdteam som räddar barn från sina föräldrar vid misstänkt Shaken Baby… eller?

I den här boken får vi följa tolv föräldrapar som nu har delat med sig av sina historier. Under fingerade namn hör vi föräldrarnas kärleksfulla, fasansfulla och gripande berättelser om hur deras barn tagits ifrån dem. Vi hör läkarnas olika ståndpunkter, hur det slutar i rätten och om de, i många fall, katastrofala konsekvenserna för familjerna. Dessa berättelser har tidigare inte kunnat höras på grund av sekretess. Bara rubriker och anklagelser om skakvåld har kunnat ses i media.

Om man tidigare tror sig veta vad diagnosen Shaken Baby innebär, känns det sannolikt annorlunda efter att man

läst boken. Detta är en gripande berättelse om rättvisa, medicinsk etik och barnskydd.

"Stulna Liv är en tankeväckande bok som kastar ljus på ett kontroversiellt ämne med övertygande dokumentation och känslomässig ärlighet. Berättelserna om de drabbade föräldrarna är hjärtskärande och de ger en mänsklig dimension till de kliniska och rättsliga frågorna. Boken ifrågasätter etablerade normer och kräver rättvisa för de inblandade. Bokens struktur, med verkliga berättelser, forskning och förslag till förändring, gör den till en mångsidig och engagerande läsupplevelse.

Tabellen från kapitel 51 kan laddas ner som en PDF-fil här: 51. Tabell Vitamin-D dried blood spot och andra fynd.xlsx (vulkanmedia.se)

Autor oder AutorinLina Davidsson

E-Book

Schwedisch