Boekomslag van De tauses tårer: Seksuelt misbruk, overlevelse og flukt fra amishsamfunnet
Verwacht luisterboek
26/11/2025

De tauses tårer: Seksuelt misbruk, overlevelse og flukt fra amishsamfunnet

Beschrijving van het boek

Da Misty var seks år gammel, begynte familien å leve og kle seg som amishfolk. Moren og stefaren holdt Misty og søsteren som slaver på en fjellgård, hvor de ble utsatt for nærmest total isolasjon, seksuelt misbruk og ekstrem fysisk vold.

Da Misty kom i tenårene, fryktet foreldrene at hun og søsteren skulle rømme, og de sendte dem til et amishsamfunn, hvor de ble adoptert og døpt inn i menigheten. Noen år senere ble Misty seksuelt misbrukt av menighetens biskop. Det er sterk motstand i amishsamfunnet mot å gå til politiet. Det ses heller at man inngår forlik, og at man behandler saker med seksuelt misbruk internt i menigheten. Som Misty sier: «Seksuelle overgripere i amishsamfunn utstøtes bare av kirken i seks uker. Det er en straff som aldri synes å ha noen virkning.»

Men for å beskytte de yngre medlemmene av samfunnet tok Misty mot til seg og anmeldte biskopen. Hun hadde da ikke annet valg enn å forlate amishsamfunnet, og nesten uten skolegang og uten legitimasjon eller personnummer ble hun kastet ut i en forvirrende moderne verden.

I dag studerer Misty til en master i sykepleie og kjemper mot vold og overgrep mot barn. Dette er hennes historie.

Noors