Vi har alla ont ibland, på olika sätt och av olika anledningar. I mindfulnesstraditionen finns ett genomtänkt sätt att förhålla sig till smärtan i våra liv. I dag har vi ny och användbar kunskap både om hur kroppen skapar vår smärtupplevelse, och om hur olika former av mindfulness påverkar våra hjärnor.
Åsa Nilsonne, professor emeritus i medicinsk psykologi, har i flera decennier arbetat med att hjälpa människor vars liv präglats av lidande i olika former. Hon har hjälpt dem att upptäcka nya sätt att förhålla sig till det som gör ont. Hon kombinerar strategier, perspektiv och etik från mindfulnesstraditionen med moderna psykoterapeutiska tekniker.
I Mindfulness utan flum presenterar Nilsonne aktuell forskning, och redogör på ett personligt sätt för hur mindfulness kan underlätta våra liv i dagens samhälle. Fokus ligger dels på hur vi kan förhålla oss till det som smärtar, dels på hur vi kan bygga motståndskraft genom att vårda våra livsviktiga relationer.
Att ta hjälp av mindfulness behöver inte vara flummigt.
Mindfulness utan flum är en hyllning till vår förmåga att bryta invanda mönster, och till omsorgens och välviljans roll i våra liv.