Kynä - Kaikki tärkeä kirjoittamisesta
Buchbeschreibung
Miksi toiset tekstit osuvat ja lyövät kanveesiin? Mistä kumpuaa pyörryttävä hyvän olon tunne, kun saa välitettyä tismalleen oikean viestin haluamalleen yleisölle? Miten ylipäätään saa jotain kirjoitettua?
Kynä on käytännönläheinen, fiksu ja inspiroiva kirja kirjoittajille. Se toimii kädenojennuksena niin pöytälaatikkoprosaisteille kuin ammatikseen kirjoittamaan ajautuneille. Ennen kaikkea se on apuväline kenelle tahansa, joka saa kirjoittaa. Viesti on yksinkertainen mutta painokas: jokainen voi kehittyä tekstilajista ja taustasta riippumatta. Se, joka osaa sanoa asiansa hyvin, saa helpommin haluamansa.
Kynä ottaa kirjoittamisen vaiheet mutkattomaan tarkasteluun. Kirjoittamisen kaari pilkotaan 12 osaan inspiraatiosta editointiin, uskalluksesta taustatyöhön - ja niistä jokainen käännetään kulmaan, joka antaa omaan tekemiseen uudenlaista kipinää. Kirja sisältää käytännön vinkkejä myös fiktion haltuunottoon ja digiympäristöön kirjoittamiseen.
Kirjassa tavataan joukko eturivin kirjoittajia, joilla on sanottavaa ja jotka osaavat sanottavansa myös vaikuttavasti ilmaista. Kurkistuksen kirjoittajan arkeensa tarjoavat muun muassa toimittaja Annukka Oksanen, räppäri Mikko ”Pyhimys” Kuoppala, käsikirjoittaja Laura Suhonen ja kirjailija Kjell Westö.
Mirjami Haimelin on kielen ja tekstien generalisti, joka työskentelee sisältöstrategina teknologiayritys Reaktorissa. Hän on erikoistunut digitaalisten palvelujen kielelliseen muotoiluun ja suunnittelee sisältöjä esimerkiksi terveydenhuollon ja vähittäiskaupan toimijoille. Taustaltaan hän on toimittaja, joka on tehnyt töitä muun muassa muotijournalismin, tiedekirjoittamisen ja kirjallisuuden parissa. Koulutukseltaan Mirjami on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, ja hän on tehnyt myös kustannustoimittajan sekä kieli- ja kirjoittajakouluttajan töitä.
Satu Rämö on Islannissa asuva kirjailija, ekonomi ja luovan alan yrittäjä. Hänen kirjoittamansa Hildur-dekkarisarja on ollut poikkeuksellisen suuri menestys joka mittarilla. Hildurista on tekeillä TV-sarja ja näytelmä, ja sarjan käännösoikeuksia on myyty yli kymmeneen maahan, muun muassa Saksaan, Isoon-Britanniaan, Ranskaan ja kaikkiin Pohjoismaihin. Kirjoitustöidensä ohessa Satu höpöttelee minitarinoita omasta arjestaan Instagramiin ja TikTokiin, joissa hän tavoittaa kuukausittain satojatuhansia silmäpareja. Satu on vetänyt kirjoittajakoulutuksia, työskentelee Viinilehden ja Mandatum Magazinesin osa-aikaisena toimituspäällikkönä ja on Hildur-sarjan lisäksi julkaissut parisenkymmentä tietokirjaa: asiaproosaa ja muun muassa markkinointiviestinnän oppikirjoja.
E-kirja vastaa 2., uudistettua painosta (2024).