Buchcover für Maanpetturit

Maanpetturit

Buchbeschreibung

Yksi toimittaja, lukemattomia salaisuuksia – vaarallinen jäljitys 1940-luvun Suomessa.

Vuonna 1948 Suomen turvallisuutta varjostavat Neuvostoliiton uhkailut ja huhut ääriliikkeiden vallankaappaussuunnitelmista. Toimittaja Leo Virta päättää tehdä reportaasin Suomessa vaikuttavista neuvostovakoojista, jotka ovat soluttautuneet yhteiskunnan tärkeimpiin elimiin. Aihe on erittäin vaarallinen.

Leo saa selville synkkiä salaisuuksia. Neuvostoliittoon kytkeytynyt vakoilutoiminta hankkii tietonsa keinoja kaihtamatta – vakoojat ovat valmiina jopa murhaamaan työnsä puolesta. Pian Leolle lähetetään uhkaavia kirjeitä, joissa kerrotaan hänen ainoan tyttärensä liikkeistä yksityiskohtaisesti. Tietääkö Leo jo liikaa? Onko hän valmis uhraamaan itsensä ja perheensä turvallisuuden totuutta jahdatessaan?

Maanpetturit on toinen itsenäinen osa historiallista Leo Virta -sarjaa. Se kertoo Suomen historian vaietusta aiheesta fiktiivisin keinoin.

Unto Katajamäki on tamperelainen kirjailija, joka on julkaissut monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Historiaa opiskellut Katajamäki on työskennellyt muun muassa lukion rehtorina.