Buchcover für Skyddsängel
Kommendes Hörbuch
18.9.2024

Skyddsängel

Buchbeschreibung

”Det finns en anledning till varför spänningsmästaren Michael Katz Krefeld sitter som klistrad på förstaplatsen i Danmark vecka efter vecka så fort han släpper en bok. Av precis samma anledning kommer du att sitta fast.” – Stefan Ahnhem

Privatdetektiv Ravn återvänder hem efter en lång resa och möts av ett förändrat Christianshavn. Ett skottdåd vid Vor Frelsers Kirke sänker ett mörker över det fridfulla området, och en nära vän till Ravn har blivit svårt skadad. Ravn påbörjar sin utredning och får oväntad hjälp från den unga advokaten Miriam. Gärningsmannen, som media kallar den osynliga terroristen, håller hela nationen i ett järngrepp när ingen går säker. Det blir en kamp mot klockan när Ravn och Miriam tillsammans försöker förhindra att ett nytt attentat inträffar.

"Skyddsängel" är den sjätte fristående delen i serien om privatdetektiven Ravn, skriven av den kritikerrosade författaren Michael Katz Krefeld.

Michael Katz Krefeld (f. 1966) är en av Danmarks mest lästa deckarförfattare som har tilldelats flertalet prestigsfyllda litteraturpriser. Krefeld är mest känd för sin bästsäljande serie “Ravn”, som har fängslat läsare både i hemlandet och utanför Danmarks gränser.

“Michael Katz Krefeld … skriver så strålande bra” Fyens Stiftstidende

“Fängslande … Krefeld kan sitt hantverk” Berlingske

“Michael Katz Krefeld är i fin form” Politiken

Schwedisch