Fra den fagre nye verden
Description of book
I bogens otte reportager giver Wallraff et rystende billede af et samfund, der mere og mere ligner den fagre, nye verden, Aldous Huxley beskriver i sin dystre fremtidsvision. Racisme, udbytning, medarbejdermobning og menneskeforagt viser sig at være en del af hverdagen for mange i et af verdens rigeste lande.
"... man må forklæde sig for at demaskere samfundet, må bedrage og forstille sig for at finde sandheden." Sådan siger Günter Wallraff i bogen På bunden, hvori han forklædt som tyrkisk gæstearbejder undersøger de forhold, man som fremmed arbejder og lever under i et rigt, vestligt land.
Nu er Wallraff tilbage med nye afsløringer af virkeligheden for samfundets mest udsatte. Forklædt som somalisk krigsflygtning oplever han at blive udelukket og stigmatiseret, og som hjemløs tilbringer han vinterens koldeste nat på gaden. Han lader sig også udnytte af de slavelignende forhold i et bageri, der leverer brød til discountkæden Lidl, og tager del i den systematiserede svindel med salg af lottokuponer via telefonen.
Günter Wallraff
, årgang 1942, blev efter endt boghandleruddannelse tvangsrekrutteret til Den tyske Forbundshær. Efterfølgende arbejdede han i forskellige industrivirksomheder, og kunne på baggrund heraf offentliggøre reportagen Wir brauchen dich. Als Arbeiter in deutschen Industriebetrieben 1966.
En særlig stor opmærksomhed fik han i 1977 med bogen Der Aufmacher. Der Mann, der bei BILD Hans Esser war (på dansk Afsløringen - Manden der var Hans Esser på BILD, Informations Forlag 1977), som afdækker tabloidavisen BILDs metoder, mens bogen Ganz unten fra 1985 (på dansk På bunden, Fremad, 1986), hvor Wallraff i rollen som gæstearbejderen Ali undersøgte forholdene for løsarbejdere på det tyske arbejdsmarked, viste sig at have stor politisk gennemslagskraft.