Frygtens monarki
Et filosofisk blik på vores politiske krise
Description of book
En af verdens mest anerkendte filosoffer viser i denne bog, hvorfor vi tager beslutninger og vælger ledere, der splitter os i stedet for at samle.
Den aktuelle stemning i den vestlige verden er præget af en uforsonlig social splittelse, en udstødelsens retorik og manglende evne til at kommunikere på tværs af lukkede grupperinger. Martha C. Nussbaum fokuserer her på essensen i problemet, som overses i mange analyser: det politiske er altid følelsesmæssigt. Globaliseringen har fremprovokeret en følelse af magtesløshed, og nedenunder ligger en rugende frygt for udsathed og forandring. Det har ført til bitterhed og beskyldninger – imod indvandrere, muslimer og kulturelle eliter.
Nussbaum viser, at disse mekanismer er i spil over hele det politiske spektrum, og at gengældelse og had altid er et (selv)destruktivt svar på frygten. Vi må i stedet overvinde polariseringen gennem visioner og en engageret praksis, der kan indgyde os håb.
“Nussbaum er en elegant og inspirerende forfatter – hendes beskrivelse af smerten ved at anerkende vores egen sårbarhed er bevægende.”
The New Yorker