Book cover for Punaisen Valpon varjossa

Punaisen Valpon varjossa

Description of book

Suomalaisen luovutussopimuksen vaiettu tarina.

Ulkoa kuuluu vaarallisen hiljaisia askelia, ovi paiskautuu auki ja salaperäiset miehet rynnivät sisään – ja muutamassa minuutissa ihminen katoaa yön pimeyteen. Näin Suomen valtiollinen poliisi hoiti Neuvostoliitosta loikanneiden suomalaisten karkottamista 1940-luvulla. Heidät kyyditettiin Neuvostoliittoon vailla armoa tai toista mahdollisuutta.

Esko Koponen on yksi niistä, jonka perhe loikkasi aikoinaan Neuvostoliittoon paremman elämän perässä. Nyt häntä metsästetään armotta. Eskon vaihtoehdot ovat rajalliset – hän voi joko paeta Ruotsiin ja hylätä kotimaansa ja rakastamansa naisen tai yrittää välttää valtion ajojahtia Suomessa. Minkälaisen valinnan mies tekee?

Punaisen Valpon varjoissa kertoo koskettavan ja jännittävän tarinan Suomea piinanneesta luovutussopimuksesta, jonka takia suomalaisia karkotettiin Neuvostoliittoon.

Unto Katajamäki on tamperelainen kirjailija, joka on julkaissut monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Historiaa opiskellut Katajamäki on työskennellyt muun muassa lukion rehtorina.