Buchcover für Baby X
Kommendes Hörbuch
3.4.2025

Baby X

Buchbeschreibung

"Lena Sundström och Jens Mikkelsen begår en rasande bra debut. [De] kan berätta, och de kan dessutom problematisera dagens journalistik med imponerande självklarhet." Lotta Olsson, DN om Fristaden

Eurovisionfebern har dragit in över Malmö. Tusentals schlagerfans svalkar sig med öl och bad när ett lik flyter upp i kanalen. Det visar sig vara den ökända skvallerjournalisten Danne Bersén. Journalisterna Anne och Sven får tips om att han utpressat kändisar med hot om att publicera deras mörkaste hemligheter. Men inget är vad det först verkar vara. Blev Danne tystad för att han var något riktigt stort på spåren?

I en liten skånsk by vid havet bor en ensamstående pappa med sina två döttrar. På ytan är han den perfekta fadern. Samtidigt börjar en av mammorna undra om allt står rätt till.

Lena Sundström och Jens Mikkelsen följer upp den framgångsrika deckardebuten Fristaden med en lika stark fortsättning. I ett vibrerande och brokigt Malmö följer vi Anne och Sven, som blir allt djupare indragna i en mörk värld där allt har ett pris. Också ett nyfött barn.

Baby X är en rafflande deckare med högt tempo, brännande samhällsproblematik och halsbrytande vändningar som ställer svåra frågor på sin spets.

Schwedisch