Knud Pedersen blev Danmarks første frihedskæmper under 2. verdenskrig, da han som 14-årig stiftede Churchill-klubben og sad to år i fængsel. I 1950erne startede han verdens første kunstbibliotek, som han den dag i dag driver med sin hustru Bodil, og blev en af pionererne inden for den eksperimentelle fluxuskunst. Men han fik også ideen til Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og er far til finansmanden Klaus Riskær Pedersen.
Knud Pedersens 87 år lange liv har været så dramatisk, rørende og helt igennem anderledes, at han i sig selv er et stykke omvandrende danmarkshistorie. Han har brugt sit liv på at være på tværs, i opposition og i vejen. Ikke fordi han har lyst til at drille, men fordi hans oplevelser med politikere og myndigheder under og efter 2. verdenskrig har givet ham en livslang mistro til autoriteter.
I dag har han stadigvæk energi til at udfordre med sine underfundige, skæve og indimellem fuldstændig skøre projekter, som skal tages ganske seriøst. Det er også sådan, Knud Pedersen selv skal forstås. Som en, der – for alvor – laver sjov.