Buchcover für Eräitä sananselityksiä
Kommendes Hörbuch
9.10.2024

Eräitä sananselityksiä

Buchbeschreibung

40 tarkkaa, oivaltavaa ja humoristista sananselitystä.

Eräitä sanaselityksiä on Kreetta Onkelin lapsille julkaiseman rakastetun Selityspakin versio aikuisille. Se sisältää selityksiä koronasta puhelimessa jonottamiseen, suomalaisesta elämänihanteesta suoruuteen, juolahduksesta kuuliaisuuuteen. Lukijoina kuullaan helsinkiläisen KOM-teatterin näyttelijät Vilma Melasniemi ja Juho Milonoff.

Sanoja voi siirrellä mielensä mukaan. Sanoista rakentuu selitys. Selitystä seuraa ymmärrys. Ei voida sanoa, onko joku ymmärtänyt oikein vai väärin. Kukin ymmärtää tavallaan. Ymmärrystä seuraa mielenrauha.

Suunta, Voimavara, Viimeinen, Hiljaisuus, Kuuliaisuus, Peruuntuminen, Ääni, Ensi viikolla on tietenkin uusi viikko. Viikko se on viikko ensi viikollakin, Suoruus, Altistuminen, Nollatoleranssi, Aluehallintovirasto, Rohkeus, Tuut, Striimaus, Työsuhdehevonen, Nimi, Pohja, Kela, Budjettiriihi, Ilmaantuminen, Usko, Standardstandard, Kuratointi, Mielenosoitus, Halpasanat, Kompakti, Haaste, Luovuttaminen, Hyväntekeväisyys, Kuva, Mustavalkoinen, Kärsimys, Vesijuoksu, Juolahdus, Michelinravintola, Ovi, Yhteydenpito, Turvaväli, Selitys.

Kreetta Onkeli (s. 1970) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Hänelle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto 1997 ja Finlandia Junior 2013. Parhaiten Onkeli tunnetaan esikoisromaanistaan Ilonen talo (WSOY 1996), jossa Onkeli tarkasteli alkoholismia lapsen silmin.