Buchcover für Silinterihatun arvoitus
Kommendes Hörbuch
23.10.2024

Silinterihatun arvoitus

Buchbeschreibung

Murha Broadwaylla – Ellery Queenin ensimmäinen tapaus!

Kun esirippu laskeutuu, newyorkilaisen teatterin katsomosta löytyy kuollut lakimies. Paikalle hälytetään rikostutkija Richard Queen, joka tuo mukanaan poikansa, kirjailija ja harrastelijasalapoliisi Elleryn. Harvardissa opiskellut älykkö joutuu vastakkain poikkeuksellisen rikoksen kanssa: murhaaja on listinyt uhrinsa täydessä salissa kenenkään huomaamatta. Kun silminnäkijät ovat toinen toistaan epäilyttävämpiä, ainoaksi johtolangaksi nousee uhrin arvokas silinterihattu, joka on kadonnut jäljettömiin.

Silinterihatun arvoitus aloittaa kuuluisan mysteeridekkarien sarjan, jossa seikkailee tarkkanäköinen kirjailija-salapoliisi Ellery Queen.

Ellery Queen on amerikkalaisen kirjoittajaduo Frederic Dannayn (1905–1982) ja Manfred Bennington Leen (1905–1971) salanimi. Yhdessä he kirjoittivat yli sata teosta, joista useimmissa esiintyy kuuluisa etsivähahmo Ellery Queen. Mystery Writers of America myönsi kaksikolle useita Edgar-palkintoja, mukaan lukien vuoden 1960 Grand Master Award -palkinnon. Vuonna 1941 he perustivat Ellery Queen’s Mystery Magazine -lehden, jota pidetään edelleen yhtenä historian vaikutusvaltaisimmista rikoskirjallisuuslehdistä. Heidän kirjansa ovat inspiroineet lukemattomia elokuva-, radio- ja televisiosovituksia, ja maailmanlaajuisesti yli sadalla miljoonalla myydyllä kirjalla he ovat vakiinnuttaneet asemansa dekkarikirjallisuuden klassikoina.