Buchcover für Ted Bundy
Kommendes Buch

Hörbuch & E-Book: 30.1.2025

Ted Bundy

Sarjamurhaaja vailla omaatuntoa

Buchbeschreibung

Mies, joka teki murhaamisesta ammatin.

Vuonna 1989 Theodore Robert Bundy – ystävällinen, avulias, komea ja lahjakas mies – antoi viimeisen haastattelunsa. Hän ei katunut tekojaan mutta myönsi, että hänellä oli hyveidensä lisäksi yksi pieni vika. Hänen oli pakko tappaa naisia.

Ted Bundy oli amerikkalaisen unelman ilmentymä. Älykäs oikeustieteen opiskelija auttoi aina ystäviään ja halusi osallistua politiikkaan parantaakseen maailmaa. Hänen unelmansa oli päästä Washingtonin osavaltion kuvernööriksi, mutta lopulta hän alkoi toteuttaa toista, pimeämpää unelmaansa. Hänestä tuli maailman tunnetuin sarjamurhaaja, joka piti Yhdysvaltoja kauhun vallassa viiden vuoden ajan.

1970-luku oli Yhdysvalloissa sarjamurhaajien kultainen vuosikymmen ja Bundy heidän kruunamaton kuninkaansa. Hän murhasi arvioiden mukaan ainakin 30 naista, mutta tarkka luku tuskin selviää koskaan. Hän teki murhaamisesta itselleen ammatin, jossa kiinnijäämisen riski oli minimoitu. Osaa hänen uhreistaan ei ole löytynyt vieläkään.

Bundyn tarina tarjoaa mahdollisuuden seurata sarjamurhaajan elämää niin hyvässä kuin pahassa. Kuka oli Ted Bundy ja kuinka hän onnistui huijaamaan läheisiään vuosikausia? Millainen oli mies, jota paholainenkin pelkäisi?

JP Koskinen on kirjailija, joka on kirjoittanut niin tietokirjoja kuin kaunokirjallisuuttakin. Hän on tietokirjassaan Harkittu murha tutkinut rikoskirjallisuutta sekä kirjoittanut laajan Murhan vuosi -rikosromaanisarjan. Koskinen on voittanut mm. Vuoden kirja- ja Savonia-palkinnon sekä ollut kaksi kertaa kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana.

Finnisch