Människor och indianer
Om bogen
"Människor och indianer är bland det bästa jag läst i den såriga kärleksgenren, det är som Hellman själv skriver: Kärleken är självständig och självsvåldig, den gör vad den vill med oss, inklusive förnedrar. Läs!" - Linda Skugge.
Människor och indianer är en generationsroman som utspelar sig i 90-talets Stockholm. En tid då indieppo var mainstream och bara de hippa använde balsamvinäger, mozzarella och ruccolasallad i matlagning. Romanen har flera plan och man kan också kalla den utvecklingsroman, äventyrsberättelse eller kärlekshistoria som väver in Carl Jonas Almqvists sång om Tintomara.
25-årige bratten Simon lever ett trasigt liv i Stockholm. Han har en dotter från ett tidigare förhållande som han älskar, men Simon har inte kraften att ta hand om henne. Tillsammans med kompisen Charlie tvingas han ta jobb på ett servicehus där de förälskar sig i samma kollega. Arbetet på servicehuset präglas av den kraftigt överviktige, handikappade Styrbjörn som gör livet surt för personalen. När polarna reser till Indien och Nepal bestämmer sig Simon för att haka på.
Cyril Hellman är författare och prisbelönad journalist. Han har arbetat för Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sveriges Television och Sveriges Radio. Han debuterade med boken "Gå Johnny, gå,gå" år 2005 och har sedan dess släppt hyllade böcker som "Mitt mörka hjärta", "Rapport från fronten mot IS" och "Spelet är spelet". Människor och Indianer skrevs 1998-99 flera år före debuten av "Gå Johnny, gå, gå" och har senare funnits tillgänglig som ebok. Nu släpps den för första gången i bokform.