Terug naar Tarvod
Om bogen
In de meeslepende roman Terug naar Tarvod schetst Boris Dittrich een schitterend beeld van het leven in een kibboets in het Israël van de jaren zeventig.
Een meeslepend coming-of-ageliefdesverhaal over de onvoorspelbaarheid van een ontluikende liefde.
Sophie Lohman is ambtenaar bij het Rijksvastgoedbedrijf. Haar afdeling heeft als taak erfgenamen te zoeken van eenzaam gestorven personen met een nalatenschap. Sophie komt Roman Ronnes op het spoor, een oud-rechter die een paar jaar geleden onder niet volledig opgehelderde omstandigheden overleed. Ze vindt Romans memoires uit zijn tijd in de kibboets Tarvod, die als een raamvertelling het tweede deel van de roman vormen. De heftige verliefdheid tussen de twee hoofdpersonen grijpt Sophie aan, ook omdat zij zelf worstelt met de nasleep van een ongelukkige liefde. Ze is vastbesloten te achterhalen of Roman Ronnes nog nabestaanden heeft en hoe hij aan zijn einde is gekomen. In deel drie keren we terug naar hedendaags Israël, waar Sophie een verrassende ontdekking doet omtrent Roman Ronnes’ dood.
Terug naar Tarvod toont de literaire veelzijdigheid van Boris O. Dittrich en schetst hij een schitterend beeld van het leven in een kibboets in het Israël van de jaren zeventig.