Book cover for Kivikauden sankarit - Mammuttitulva
Upcoming book

Audiobook & E-book: 2/10/2025

Kivikauden sankarit - Mammuttitulva

Description of book

Veikeän kivikausisarjan avaus!

Roope Lipastin uusi lastenromaanisarja Kivikauden sankarit lupaa seikkailua ja huumoria kivikaudella. Lasten kokemien täpärien tilanteiden ja vetävien käänteiden imussa historia tulee eläväksi.

Kivi haluaa mukaan mammutinmetsästykseen, mutta päällikkö on toista mieltä. Rohkea Kivi lähtee yksin – ja löytää itsensä pian pulasta mammuttilauman keskeltä. Onneksi neuvokas Unaja seuraa aina veljeään.

Samassa maa järisee ja kylän ohi virtaavasta joesta katoaa vesi. Päällikkö syyttää katastrofista lapsia, jotka häiritsivät mammutteja. Ilman vettä ei voi elää. Lapset lähtevät vaaralliselle matkalle etsimään kylälle uutta paikkaa. Ja mitä tehdä mammutinpoikaselle, joka seuraa heitä väsymättä?

Kivikauden sankarit -sarjassa yhdistyvät humoristisista Lätkä-Lauri-kirjoista sekä historiallisista lastenromaaneista tunnetun Lipastin vahvuusalueet, ja tuloksena on vauhtia kivikaudella!

Roope Lipasti on monipuolinen kirjailija, joka kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Lipastin aiemmat historialliset lastenromaanisarjat ovat olleet suosittuja ja palkittuja. Viimeisin Palavan kaupungin lapset sai Runeberg Junior -palkinnon vuonna 2023.

Väinö Heinonen on helsinkiläinen kuvittaja, joka on tehnyt sarjakuvaa sekä lastenkirja- ja oppikirjakuvituksia.