Book cover for Menologeja - Tutkimusmatka esivaihdevuosiin
Upcoming book

Audiobook & E-book: 3/26/2025

Menologeja - Tutkimusmatka esivaihdevuosiin

Description of book

Sinulle, joka et tiedä mitään vaihdevuosista, vaikka pitäisi.

Mitä vaihdevuodet ovat ja miksi ne eivät tunnu ulottuvan kolme–nelikymppisten tietoisuuteen? Miten on mahdollista huomata esivaihdevuosi-iässä, ettei tiedä vaihdevuosista oikein mitään, vaikka juuri silloin koetaan suuria muutoksia? Entä miksi koko termi kantaa mukanaan niin suurta ankeuden taakkaa?

Parhaassa (työ)iässä oleva, hädin tuskin keski-ikäinen toimittaja lähtee ottamaan selvää, voiko menettämisen ja kuumien aaltojen narratiivista siirtyä muutoksen mahdollisuuksiin. Vertaistukea ja tutkimustietoa tarjoava Menologeja on matka esivaihdevuosien ja vaihdevuosien mielikuviin, häpeään, hoitoihin, teknologiaan ja työelämään. Aino-Mari Tuuri haastattelee niin asiantuntijoita kuin kokijoita ja selvittää, miksi jo esivaihdevuodet on ratkaiseva siirtymävaihe, jossa tieto lisää hyvinvointia. Biologisesti vaihdevuodet eivät ole muuttuneet, mutta maailma niiden ympärillä on. Onkin aika muuttaa sitä, miten puhumme vaihdevuosista.

Aino-Mari Tuuri on valtiotieteiden maisteri, toimittaja ja tietokirjailija, joka innostuu monipuolisista yhteiskunnallisista aiheista. Tuuri on julkaissut useita tietokirjoja ja journalistisia podcasteja. Hän on käsikirjoittanut ja toimittanut erinomaisia arvioita saaneen Menologeja-podcastin, joka käsittelee vaihdevuosia yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä.

AudiobookE-book

Finnish