Portada de libro para Semmarit
Próxima publicación

Audiolibro y libro electrónico: 13/3/2025

Semmarit

Descripción del libro

Räyhäkäs ja riehakas kertomus Pohjois-Euroopan tunnetuimman mieskuoron edesottamuksista.

Miten ryhmä laulutaidottomia opiskelijoita loi 35 vuotta jatkuneen musiikki-ilmiön.

Seminaarinmäen mieslaulajat paljastavat kaiken, mitä et olisi koskaan halunnut tietää!

Kuten sen, miksi laulajat venyttelivät kalsareissaan pohjalaisen huonekaluliikkeen näyteikkunassa tai myivät omien levyjensä piraattiversioita Ladan takakontista. Entä kuka jäsenistä unohti koko omaisuutensa Saksaan ja miksi ykkösbasso pakeni rajavartijaa pelkkä revitty jätesäkki housuinaan?

Entiset ja nykyiset semmarit katsovat taustapeiliin ja käyvät läpi vuosiaan suomalaisen viihdehistorian suossa. Matkan varrella he ovat nauraneet ja itkeneet, eikä jokaista muistoa pysty kohtaamaan irvistämättä.

Ilmiö nimeltä Seminaarinmäen mieslaulajat syntyi Jyväskylän yliopistolla 1989, kun ryhmä turhautuneita opettajaopiskelijoita halusi varjella ympäriltään katoavaa mieskulttuuria – mitä se sitten ikinä olikin. Kaikki yllättänyt suosio vei heidät nopeasti konserttilavoille, omien televisiosarjojen tähdiksi ja ennen pitkää matkoille maailman ympäri.

Valtteri Mörttinen (s. 1989) on itähelsinkiläinen populaarikulttuuriin erikoistunut vapaa kirjoittaja, jonka tuotantoon kuuluu kaikkea dekkareista elokuvakritiikkeihin ja urheilulehtiin. Tätä kirjaa varten hän on joutunut viettämään Semmareiden kanssa tuntikausia studioilla, backstageilla ja Jyväskylän pubeissa.