De første danske stewardesser er et stykke danmarkshistorie, som ikke er fortalt før. Det er de færreste, der har oplevet det eventyr og den romantik, det var at flyve i 40’erne og 50’erne. Det har stewardesserne, som her for første gang fortæller om deres oplevelser.
Efterkrigstiden blev en gylden periode for luftfart. De første kvinder, der søgte ind, var ikke forberedte på, hvad der kunne ske, men de var villige til at lære. De var opdraget til at klare sig selv, og jobbet som stewardesse bragte det bedste frem i dem. Pilot blev et drømmejob, og stewardesse et af tidens mest eftertragtede kvindejobs.
I propelfly fløj de i lav højde over et udbombet Europa, de kom til USA, Sydamerika, Afrika og Østen i en tid, hvor kun få rejste. De fløj med konger og dronninger, præsidenter og statsministre, med berømte filmstjerner og ganske almindelige mennesker, med flygtninge og med små børn.
I 1960 var det slut. De første jetfly blev introduceret, og en ny tid begyndte, men de første danske stewardesser fortæller i denne bog om en gylden periode, som aldrig kommer tilbage.