Arbejdsretten
En decentralists beretninger
Tietoa kirjasta
Arbejdsretten – en decentralists beretninger er en politisk og spirituel selvbiografi, der følger Leonard Mortensens liv fra opvæksten til hans kamp gennem arbejdsmarked, uddannelse og arbejdsløshed i voksenlivet. Gennem livet kæmper han også mod ensomhed og senere også skizofreni.
På sin vej møder han både allierede og fjender. De allierede er bl.a. Anarko-frederiksen, Den Røde Due og Lene, og blandt nogle af fjenderne er Kanoneriet, Pokerplayeren, Gormst, Ogge Gogge og klasseforræderen Housefascisten.
I denne autentiske dramakomedie flettes den samfundsmæssige teori sammen med Leonards liv, og i slutningen kommer der to nye alternativer, økodecentralisme og økoanarkisme, der skal skabe en bedre og grønnere verden med bl.a. arbejdsret, som også vil kunne løse nogle af Leonards udfordringer.
Uddrag af bogen
Jeg havde altid haft et snert af ”lommefilosofi” i mig, men de mere dybdegående evner og spørgsmål omkring livet udviklede jeg særligt fra cirka 17-årsalderen: omsorgssvigt, følelsen af ensomhed (trods familie og venner omkring mig), de mange forskellige kulturer, jeg havde oplevet i kraft af en familie med stor forskellighed, og mange venner, der var yderst forskellige, den indre dialog og den sociale udvikling (det vil sige nye interesse om verden omkring mig) var alt sammen noget, der bidrog til, at jeg begyndte at stille flere spørgsmål til livet. Ensomheden havde ført til en indre dialog, og omsorgssvigtene og den hårde tid i folkeskolen havde ført til, at jeg som overlevelsesmekanisme udviklede evner, mange andre ikke havde i en sådan alder.
Om forfatteren
Leonard Mortensen (f. 1987) er spirituel politisk teoretiker. Har tidligere været politisk aktiv i en del bevægelser. Fik et kald som grøn guru i 2014 og har siden haft direkte kontakt til jordens grønne energi. Bruger megen tid på grøn livsstil som svømning, økologi og grøn spiritualitet. Han udgav i 2016 Autoritetskritikken – Folkets og Jordens kald.