Kirjankansi teokselle Bogen fra Bonn
E-kirja tulossa
20.8.2024

Bogen fra Bonn

Tietoa kirjasta

”Til Annelise, min modige Edelweiss-pirat.”

Emmy Clarke er bibliotekar – ikke soldat. Det forhindrer dog ikke USA’s nationalbibliotek i at sende hende til Tyskland for at hjælpe Monumenternes Mænd, en gruppe museumsdirektører og kuratorer, som Roosevelt i slutningen af 2. verdenskrig udnævnte til soldater og sendte til Tyskland i forsøget på at redde uerstattelige kunstskatte. Emmy skal finde og katalogisere den dyrebare litteratur, der er blevet plyndret af nazisterne.

På Emmys første dag finder hun en digtsamling af Rainer Maria Rilke med en håndskrevet dedikation: ”Til Annelise, min modige Edelweiss-pirat.” Emmy bliver øjeblikkeligt fascineret af dedikationen, og jagten efter bogens retmæssige ejer fører Emmy til to søstre, et forfærdeligt forræderi og en ekstraordinær protest mod nazisterne.

Brianna Labuskes er en amerikansk forfatter, som har skrevet en række anerkendte romaner. Bogen fra Bonn er hendes anden roman på dansk. I de første 10 år af sin karriere arbejdede hun som politisk journalist for nationale nyhedsorganisationer. Hun bor i Asheville, North Carolina, USA, med sin hund Jinx.

Om De brændte bøgers bibliotekar

”Grundigt researchet ... fortalt i et smukt og flydende sprog.”

—CATS, BOOKS AND COFFEE