Bone broth
Den kraftfulde drik, der nærer, opbygger og hele
Tietoa kirjasta
Din mormor ved det helt sikkert, og hendes mormor vidste det uden tvivl. Suppe kogt på knogler og ben kan noget helt unikt i forhold til at forebygge og helbrede sygdom, og derudover er det en af naturens allerbedste skønhedseliksirer.Bone broth indeholder en unik kombination af letoptagelige næringsstoffer som aminosyrer, mineraler og glucosaminer, der ud over at styrke bindevæv som knogler, negle og hud samt immunforsvar også kan bruges ved cancer, autoimmune sygdomme, allergier, stress og tarmsygdomme.
Bone broth kan derved noget, som individuelle kosttilskud aldrig vil kunne – den leverer en komplet pakke af næringsstoffer, som hjælper med til at holde dig sund, rask, stærk og smuk livet igennem.
Det handler om oldgammel kulinarisk visdom, som det 20. århundrede fik os til at glemme i Vesten – andre kulturer, fx i Kina og Japan, anerkender stadig bone broths unikke og nærende egenskaber.
Denne lille bog er en kvikguide til enkle, smagfulde opskrifter, de mange helbredssfordele ved bone broth og videnskaben bag. Dertil kommer en indføring i begrebet ‘functional foods’, der handler om at bruge mad som medicin.
Bogserien: Functional foods
Functional foods er et begreb, der bruges om mange typer fødevarer. I denne nye serie af bøger anvender vi begrebet i betydningen af naturlige fødevarer – dvs. rene, oprindelige og uspolerede af industriel håndtering – som har kendte, sundhedsfremmende egenskaber. Nogle fødevarer har nemlig så tydelige ekstra medicinske egenskaber, at vi bevidst bruger dem terapeutisk, dvs. vi bruger maden som medicin.
I serien er valgt nogle af de fødevarer, som ikke er så almindelige i den nutidige danske kogetradition, og bøgerne vil byde på lettilgængelige, familievenlige opskrifter, som kan benyttes igen og igen. En slags ‘Karolines Køkken’ med fokus på funktionelle fødevarer, som alle kan bruge.
Bone broth er den første i rækken af bøger om functional foods. Kommende emner i serien: Gurkemeje, Kokos og Probiotika & prebiotika.
Om forfatteren
Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejde med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. Hun kurerer hellere en halsbetændelse med fx timiante, ingefær og koldslynget honning end med en recept fra lægen, og hun brænder for at vise sine læsere, hvilke små mirakler de rette råvarer kan gøre for både krop og sind.
Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Graduate, som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder.
Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret i Functionel Medicine Graduate som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Ortomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdensfødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.
Bogens billeder er fotograferet af Thomas Hergaard.
Muoto:
Kielet:
tanska