Den usynlige krig
Tietoa kirjasta
"Den usynlige krig" fortæller om et kapitel af Europas historie, som længe lå hen i mørke. I årene 1937-1938 blev en lang række skibe i Nordeuropa – inklusiv Danmark – udsat for sabotage organiseret af den kommunistiske verdensorganisation. Hitler brugte disse sabotager som en af de væsentligste grunde til at gå i krig mod Sovjetunionen i 1940. Historien om sabotagerne og de mennesker, som stod bag, er i mange år blevet overset eller mørkelagt, men kommer med "Den usynlige krig" frem i lyset.
Erik Nørgaard har fået adgang til nyt materiale om sabotagerne og fortæller om sabotørernes aktioner og konsekvenserne, de fik for de enkeltes liv – flugt fra Gestapo, fængselsstraf, anbringelse i koncentrationslejre og i værste fald henrettelse. Særligt den flygtede tyske rigsdagsmand Ernst Wollweber og den danske søfyrbøder Richard Jensen sættes under lup af Erik Nørgaard, som afslører en historie, der er mere spændende end den mest hæsblæsende krimi.
Den danske journalist og forfatter Erik Nørgaard Lykke (1929-2013) skrev blandt andet for Information og Politiken. Erik Nørgaard vandt flere priser, herunder Cavlingprisen og PH-prisen, for sin undersøgende journalistik, der stillede skarpt på vilkårene for nogle af landets dårligst stillede. Som forfatter udgav Erik Nørgaard over 50 bøger inden for genrerne skønlitteratur, erindringer, faglitteratur, reportage og historie.