Een kapitein van 15 jaar - In slavernij
Tietoa kirjasta
'Een kapitein van 15 jaar - In slavernij' is het tweede en laatste deel van 'Een kapitein van 15 jaar'.
Zou je kapitein van een walvisjaagschip kunnen zijn als de hele bemanning omkwam in een tragedie? Zou je dat zelfs maar willen? En wat zou je doen als de kok aan boord zijn eigen plannen heeft en je wil vermoorden? Dit en nog veel meer is waar de arme vijftienjarige Dick Sands als enig overlevend bemanningslid mee te maken krijgt.
Alles lijkt volgens plan te verlopen. Totdat de kok het schip saboteert en de groep, in plaats van in Zuid-Amerika aan te komen, in Afrika belandt. Het plan van de gemene kok is om iedereen aan boord als slaaf te verkopen. Zullen ze alle obstakels en onverwachte gebeurtenissen overleven of zullen ze het slachtoffer worden van de Afrikaanse slavenhandel?
'Een kapitein van 15 jaar - In slavernij' is een avonturenroman die je niet alleen tot het einde toe in spanning houdt, maar ook de wijdverbreide veroordeling van slavernij verbeeldt.
Jules Verne (1828-1905) werd geboren in de Franse havenstad Nantes en had advocaat moeten worden zoals zijn vader, maar hij rende vroeg van huis weg om toneelstukken en artikelen voor tijdschriften te schrijven. Zijn samenwerking met de uitgever Pierre-Jules Hetzel leidde tot de magisch populaire boekenreeks 'Voyages extraordinaires', of 'Buitengewone reizen'. Beroemde titels in deze serie zijn onder andere 'Naar het middelpunt der aarde' (1864), 'Twintigduizend mijlen onder zee' (1870) en 'De reis om de wereld in 80 dagen' (1873). Verne deed altijd uitgebreid wetenschappelijk onderzoek voor hij met schrijven begon.
Jules Verne is ten onrechte geclassificeerd als kinderschrijver vanwege de verkorte en vervormde versies van zijn boeken, terwijl hij als auteur in Frankrijk de artistieke avant-garde heeft beïnvloed.
Jules Verne is de op één na meest vertaalde auteur ter wereld - tussen Agatha Christie en William Shakespeare in - en wordt vaak de vader van het genre sciencefiction genoemd.