Endnu er der håb
Tietoa kirjasta
Det er efteråret 1953, og polioepidemien hærger i Sverige. Hospitalet i Ekstad er fuldt belagt, og læger, sygeplejersker, sygeplejeelever og vaskekoner har travlt. Hele byen er præget af frygten for polioen. Der er endnu ingen vaccine, og de ramte risikerer at blive lammet for livstid – eller at dø. Alligevel er der plads til forelskelser, venskaber og fremtidsdrømme.
For kvinderne i Ekstad er verden så småt ved at forandre sig. Lægefruen Nancy Brandh, der ellers mest tilbringer sin tid foran spejlet eller i Drotts Magasin på jagt efter en ny kjole, drømmer om at optræde. Solveig Krauss må springe til, da en tidligere kollega på gymnasiet bliver ramt af polio, og sygeplejeeleven Ella-Kristin glæder sig til at blive gift med sin forlovede og få børn, men er det helt utænkeligt at fortsætte med sygeplejegerningen?
ENDNU ER DER HÅB er et fremragende tidsbillede og en fængslende fortælling om menneskene på og omkring et hospital.
Romanen er på ingen måde sentimental – den er heller ikke romantisk. Den er både klarsynet, kringlet og giver et interessant indblik i 1950’ernes kvindeliv.
Femina
Opbygningen er kalejdoskopisk, og med mange skiftende synsvinkler skabes et dynamisk billede af et miljø bestående af mennesker i forskellige kår og med forskellig tilknytning til hospitalet...
Wahlberg har et præcist blik for hele denne kompleksitet af individer og socialgrupper, for deres meget forskellige positioner, men også afhængighed af hinanden.
Levende, kærligt og med imponerende viden præsenterer hun 1950' erne for os i miniformat.
Kristeligt Dagblad
Som begreb er lægeroman litteraturens candyfloss, men med 'Endnu er der håb' viser Karin Wahlberg, at der er meget andet gods end gudesmukke læger, svimlende kys og godhjertede sygeplejersker at hente i det hvidkitlede miljø.
Weekendavisen
'Endnu er der håb' er en lægeroman i familie med ' Landsbyhospitalet', den britiske tv-serie fra det gamle hyggelige hospital et tiår senere. Ambitionerne er dog større, persongalleriet også langt mere velvoksent.
Politiken
Fremragende roman.
Søndag
... en meget læseværdig roman om livet på og omkring et svensk provinssygehus under polioepidemien i 1953.
Sygeplejersken
Wahlbergs store force har igennem alt hvad jeg har læst af hende været, at hun er sublim indenfor personskildring - det er i dén grad også gældende her.
Litteratursiden.dk
En roman, der ikke vil give slip på dig...
Underholdende tidsbillede fyldt med uventede alliancer og et myldrende persongalleri, der vil holde dig på tæerne.
Magasinetliv.dk