Kirjankansi teokselle Kerstmis met Coco
Äänikirja tulossa
1.10.2024

Kerstmis met Coco

Een novelle in de Coco Pinchard-serie

Tietoa kirjasta

'Wat een traktatie is dit boek. Je gaat van alle personages houden.' *****

Lezer Susan

Robert Bryndza heeft deze novelle speciaal voor de kerstdagen geschreven, waarmee hij Coco Pinchard terug in de tijd laat gaan.

Zodra we de voordeur door stapten, kreeg ik het benauwd. De centrale verwarming stond op de hoogste stand, er hing een sterke geur van meubelpoets en alles had een doffe glans. Mam leek klaar om de strijd met Kerstmis aan te gaan, gekleed in een dure, rode nylon blouse met enorme schoudervullingen, een strakke zwarte kokerrok en gevaarlijk hoge zwarte stiletto's aan haar voeten. Ze gebaarde dramatisch dat ze aan het bellen was en wisselde de hoorn van oor zodat ik dichterbij kon komen voor een knuffel.

'Heb je het te warm lieverd? Ik had niet door dat je zo dik… aangekleed zou zijn. Anders had ik het haardvuur nog niet aangestoken.'

'Het is prima', zei ik met mijn tanden stevig op elkaar.

Het is eind 1985 en de achttienjarige Coco studeert in Wales. Het liefst blijft ze daar, bij haar duivels knappe vriendje Daniel Pinchard, maar helaas heeft haar zelfingenomen moeder anders bepaald.

Speciaal voor de kerstdagen wordt ze thuis in Londen verwacht, waar haar moeder haar wil koppelen aan de zogenaamd 'meest geschikte man' die er bestaat: Kenneth. Bij Coco beter bekend als de oersaaie zoon van hun familievrienden Adrian en Yvonne Rosebury, en niet geheel toevallig zullen juist zij bij de kerstlunch aanwezig zijn. Het kan niet anders, of dit feestje zal helemaal in de soep lopen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat nog meer zal langskomen, zoals wat kippen, een wanhopig verliefde indringer en een nog niet ontmaskerde halve crimineel...

Goodreads-lezers zijn gek op Coco Pinchard

'Thrillers én romantische komedies, wie had dat gedacht? Bij de een moest ik schaterlachen van plezier en bij de ander moest ik mijn nagels afbijten. Bryndza is een waar multitalent!' ?????

Phrynne

'Een hilarische rollercoaster van een roman. Dit is er echt een voor de fans van

Bridget Jones. Ik heb gehuild van het lachen.' ????

Aditi

'Heerlijk grappig en hartverwarmend. Van dit boek gaat de zon schijnen: ik kan het niet warm genoeg aanbevelen.' ?????

Sarah

'Een waarschuwing vooraf: lees dit niet met mensen in de buurt, want je gaat zo hard lachen dat ze zich afvragen of er iets mis met je is.' ????

Sally

Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is opgeleid tot acteur, maar stapte over op de schrijfkunst. Al zijn boeken, waaronder zijn thrillers met Erika Foster en Kate Marshall in de hoofdrol, werden wereldwijde bestsellers. Van Bryndza's boeken zijn ruim vijf miljoen exemplaren verkocht. Hij debuteerde met zijn boeken over Coco Pinchard, waarvan ruim twee miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Kerstmis met Coco werd vertaald door Monique Eggermont en Frouke van Es.