Konsulen i Gudernes Hjem
Tietoa kirjasta
Vi er i årene 406-408. Romerriget er ved at tabe fodfæste i Britannien efter 350 års kolonisering. Det samme er ved at ske i deres klientstat Gudernes Hjem på øen Fionia, som er et ellers fredeligt og velstående matriarkat ledet af præstinden Liv, og hvor romerne har oprettet et konsulat, der styres fra Londinium. Konsulen, Marcus Gracilis, tidligere befalingsmand i den britanniske hær, bliver imidlertid bortført af danerhøvdinge, som kræver en høj løsesum i guld for frigivelse af ham. På samme tid er konsulens barndomsven, skipper Gaius, løbet ind i vanskeligheder med fragtbåden Helena, der er bindeleddet mellem Londinium og Gudernes Hjem, og som ligger lastet på Thames-floden parat til afsejling til Fionia. Gaius oplever nogle dramatiske dage i Londinium, hvor alt synes kaos efter Ebucarums (York) fald og den romerske kejsers udmelding.
Lykkes det Gaius at få sat sejlet og lettet anker? Og hvad med konsul Marcus Gracilis?
Uddrag af bogen
– Nej, Marius Florius, afviste Claudia hovent. – Den løsning dur ikke. Gruppen her er alle mine ledsagere. Den blinde legionær, som du lige har afvist, har frelst mig og mine to tjenestefolk. Vi er de eneste overlevende fra mit gods. Min mand og min søn er begge dræbt i kamp mod de angelsaksiske barbarer, som er ved at ødelægge civilisationen på grund af hærens uduelighed. Disse tre frivillige legionærer og to af deres venner, som nu er døde, jog disse jordens værste udskud på flugt, mens min ære blev mig frataget, og min ejendom gik op i flammer. Sådan er det overalt i Britannien, unge soldat, 400 års civilisation forsvinder i ild og rædsler og røg.
Den unge befalingsmand vidste hverken ud eller ind. Bommen blev nu åbnet, så hele gruppen kunne komme videre.
Om forfatteren
Jørgen Lindgreen (1936-2019) var i sin ungdom værftsarbejder og læste i ti år korrektur på et bogtrykkeri. Han var samtidig politisk aktiv på venstrefløjen. Han har været formand for Landsforeningen Autisme og var i tre sæsoner kommunens oplæser i Odenses ældreverden. Jørgen Lindgreen har skrevet 12 radio- og tv-spil for DR om arbejdspladstemaer, atomkraft og forurening. Hans 21 – fortrinsvis historiske – romaner er klare i mælet uden unødig brug af vold og præget af forfatterens omfattende viden om mennesker.