Kirjankansi teokselle Och ljuset lyser i mörkret
Tuleva julkaisu

Äänikirja ja e-kirja: 6.10.2025

Och ljuset lyser i mörkret

Tietoa kirjasta

Tre år har gått sedan Sanna blev halv. Sedan hon upphörde att vara människa och blev något annat. Simon tar sig framåt, en dag i taget mot något bättre, mot en framtid som är fylld av något annat än svärta och saknad.

I Knäred har en kvinna våldtagits och ett samhälle som länge varit i dvala är nu klarvaket. Sanna dras in i utredningen mot sin vilja. Simon, som har en praktikplats på Laholms Tidning, tar sig till Knäred för att rapportera om ett samhälle i kris och om de som tvingas vara statister i dramat. Mitt i allt dyker pojkarna upp. Historien om hur Elvis Eriksson som barn hade ihjäl en liten pojke 1985.

Elvis bor kvar uppe i skogen, i huset han och familjen flyttade till och han aldrig lyckades flytta ifrån. Samtidigt som utredningen kring våldtäkten fortsätter, dras Simon allt närmare Elvis. Vad var det egentligen som hände med Elvis och pojken? Och vem är det som gjort kvinnan illa och satt skräck i det lilla samhället?

Och ljuset lyser i mörkret är en intensiv och gripande spänningsroman om ensamhet och utsatthet. Det är en berättelse om människors längtan efter ljus i en mörk tillvaro långt inne i de halländska skogarna. Boken är del två i serien Laholmsmorden och kan läsas fristående.