Book cover for Förbanna inte mörkret

Förbanna inte mörkret

Description of book

"Etthundrasextio, etthundrasjuttio, etthundrasjuttiofem. Han lade plötsligt märke till en skugga på vägbanan framför honom. Skuggan av en stor fågel, som rörde sig i samma takt som bilen. Men det var en omöjlighet och han kastade en hastig blick i backspegeln för att få klarhet. Vägen drog bort som ett hastigt utrullat garnnystan, men den var tom. Han såg ingenting, absolut ingenting. Skuggan framför honom växte och fick skarpare konturer. Fågelns klor avtecknade sig tydligt mot den ljusa betongen. Han tyckte sig även se näbben, den vassa, en aning krokiga näbben, som snart skulle hugga tag i bilen och lyfta den till väders."

När Rolf Johnson startar tillverkning av solfångare i norrländska Nordkroken hamnar han bland hänsynslösa företagsskojare och skrupelfria kommunalpolitiker. Trots ärliga avsikter vill det sig inte för hans lokaliseringsstödda företag. Han vänder istället blickarna mot Afrika och historien tar en oväntad vändning.

Göran Lundin debuterade som författare med den historiska romanen Den svarte generalen 1983. Förbanna inte mörkret utkom första gången 1985.

Author.Göran Lundin

E-book

Swedish