Tappajat teiteen nimissä kertoo tieteilijöiden tekemistä kauheuksista läpi historian. Se vie myös tulevaisuuteen, jossa lääketieteen kehitys saattaa johtaa täysin uudenlaisiin tapoihin vahingoittaa toisiamme.
Tiede tekee paljon hyvää maailmassa – yleensä. Mutta joskus tieteilijät menevät liian pitkälle ja jalot tavoitteet muuttuvat julmuudeksi. Pakkomielteen valtaamalle tieteilijälle uuden tiedon tuottamisesta tulee ainoa tärkeä asia, huolimatta seurauksista.
Kirja paljastaa 1700-luvun tieteen kehityksen kytkökset transatlanttiseen orjakauppaan, Thomas Edisonin roolin sähkötuolin kehityksessä ja Manhattan-projektiin soluttautuneiden vakoojien vinoutuneen moraalikäsityksen.
Tieteen synnit eivät ole vain mennyttä maailmaa, vaan monet niistä vaikuttavat edelleen. Kirja osoittaa yhteyden Tuskegeen ihmiskokeiden, natsi-Saksan rikosten ja nykymaailman rokotevastaisuuden välillä ja yhdistää 1950-luvun lobotomiat modernin mielenterveyshoidon puutteisiin.
Sam Keanon yhdysvaltalainen tietokirjailija, jonka teokset kertovat tieteestä ja sen löydöksistä tarinallisessa muodossa.