I elektrisk tåke
Description of book
Filmskuespilleren Elrod T. Sykes er – ifølge ham selv – i stand til å «se ting». Som liket av en afrikaner med en kjetting rundt kroppen. Og døde sørstatssoldater. Men hvem tar alvorlig en mann som påstår han har overnaturlige evner, når han er så full at han har problemer med å holde Cadillacen på veien?
De blankslitte knoklene han finner i en bortgjemt sump, er likevel håndgripelige nok. Og cajunen Dave Robicheaux, førstebetjent ved sheriffkontoret i Iberia Parish, var øyenvitne da mannen med kjetting ble drept – lynsjet – i 1957.
Men Dave Robicheaux får beskjed om ikke å rote i for lengst henlagte saker, og konsentrere seg om mordet på en nitten år gammel prostituert, Cherry LeBlanc. Sjelden har politiet sett et lik som har vært utsatt for så rå vold. Hva er sammenhengen mellom den døde afrikaneren og mordet på Cherry LeBlanc – eller andre uoppklarte kvinnemord i distriktet? Hvorfor påstår mafiabossen Baby Feet Balboni, som er blitt en viktig mann i lokaløkonomien, at han ikke kjenner til drapet? Og hvorfor er Dave Robicheaux՚ eget liv plutselig i fare?
«Dersom du ser deg om etter Lew Archers eller Phillip Marlowes etterfølger, kan du finne ham i Dave Robicheaux.» - Houston Chronicle
«Du vil aldri glemme at du leste denne boken ... en fascinerende kriminalroman.» – Odd Magnar Syversen, Aftenposten
« . . . intenst spennende . . . » – Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
James Lee Burke debuterte som kriminalforfatter i 1987, med Neon Rain, den første i en serie politiromaner i den hardkokte genren, med cajunen Dave Robicheaux i hovedrollen. Et vesentlig element i disse bøkene er miljøskildringen – de trange gatene i New Orleans, sumplandskapet rundt byen. Rasemotsetningene, den fattige underklassen, kriminaliteten. James Lee Burke er selv vokst opp i Louisiana, og bor fortsatt deler av året i New Orleans. Han er ellers bosatt i Missoula i Montana og har, utenom serien om Dave Robicheaux, skrevet flere romaner og en novellesamling. Han ble i 1989 tildelt den amerikanske Edgar-prisen for beste kriminalroman, med Black Cherry Blues.