Taitavan vähäeleiset novellit piirtävät ihmisestä kuvan, joka on epätäydellisyydessään hyvin tunnistettava.
Tunnollinen perheenäiti pimahtaa etelänlomalla. Leski murehtii miehensä hautajaisissa arkkuun valittua pukua. Kauppias ajaa vakioasiakkaansa hulluuden partaalle huomauttelemalla hyväätarkoittavasti tämän ostoksista.
Vaimoni ja muita henkilökohtaisia asioita kuvaa riemastuttavan tarkkanäköisesti inhimillisiä heikkouksia, sokeita pisteitä ja sitkeitä päähänpinttymiä. Novellien henkilöt joutuvat ajatuksineen umpikujaan ja päätyvät yllättäviin ratkaisuihin: seuraavat tuntematonta kotiin, matkustavat sveitsiläiselle itsemurhaklinikalle tai pyytävät vangilta apua rikoksen suunnitteluun.
Elina Viinamäki löytää taitavasti esikoiskirjansa novelleissa elämän särökohdat, joista rönsyää omintakeista huumoria ja hätkähdyttäviä havaintoja. Voiko terveyslähettilääksi julistautunut ollakin vallanhimoinen tyranni? Kenen etua ajaa mies, joka kyyditsee vaimoaan eutanasiaan?
Elina Viinamäki (s. 1971) on Sallassa syntynyt humanististen alojen moniottelija, joka on opiskellut lähes kaikkea mahdollista Afrikan tutkimuksesta filosofiaan ja japanilaisista teeseremonioista psykologiaan. Hän toimii opettajana ja haaveilee onnellisista lopuista.