Copertina del libro per De wind vindt altijd zijn weg
E-book in arrivo
31/10/2024

De wind vindt altijd zijn weg

Descrizione del libro

Van de auteur van De hemel is altijd paars en Ik ken een berg die op me wacht. Een poetische treinreis door Iran, gevuld met verwondering voor het landschap en haar eigen toekomst als schrijver.

Onderweg door het Perzische landschap kijkt een jonge vrouw voorzichtig uit naar een ander leven. Ze is arts in spe maar staat op het punt om een literaire prijs in ontvangst te nemen. Met de trein rijdt ze langs rode bergen, betoverende bossen en windtorens. Bij een speelse zee stapt ze over. Ze ontmoet mensen die haar een nieuw perspectief geven op Iran. Tijdens haar reis wordt ze vergezeld door haar innerlijke kind, dat eindeloos nieuwsgierig, optimistisch en vol bewondering is voor alles en iedereen om hen heen. Naarmate het eindstation nadert geeft de vrouw dit kind steeds meer de ruimte om haar koers te bepalen en te worden wie ze werkelijk wil zijn.

'Haar taalbeheersing en manier van uitdrukken zijn verbluffend sensitief en sprankelend en even weelderig als haar gulle verbeelding en waarnemingsvermogen.' Het Parool

De wind vindt altijd zijn weg is een deel uit de reeks Spoorslag

Spoorslag is een reeks treinverhalen waarin de verbeelding het spoor volgt. Treinen voeren reizigers langs de mooiste landschappen, verrassende knooppunten en bruisende steden, en naar godvergeten uithoeken van de wereld. In Spoorslag neemt steeds een andere gerenommeerde auteur de lezer mee op een prikkelende reis.