Copertina del libro per Tien laidalla Waterloo

Tien laidalla Waterloo

Descrizione del libro

Kolariauto, nuoret miehet ja maailma.

Arto on saanut isältään tehtäväksi vahtia kolarissa romuttunutta autoa, kunnes se päästään hinaamaan korjattavaksi. Mukana matkassa on ystävä Mara, ja pojat viettävät raukean kesäisen päivän autonromun pellillä maailmaa ratkoen. Aikaa tapetaan, autosta löytyneitä juomia nautistellaan, lakritsia syödään ja kasvot käännetään auringon helotukseen. Maran ajatuksiin eksyy tyttöystävä Elukka, ja rakkaus. Millainen on maailma nuorten miesten mielessä, ja mitä siellä pitäisi tehdä?

Yhdenpäivänromaani kuvaa nuoruutta, ystävyyttä ja maailmaa 1970-luvulla. Maran ja Arton päivä maantien laidalla kuluu tunteiden ja ajatusten vuoristoradassa kohti iltaa, joka antaa vastauksia kysymyksiin ja kysyy uusia.

Kauko Röyhkä (s. 1959) on suomalainen rockmuusikko ja kirjailija. Röyhkä on julkaissut yli 20 albumia erilaisissa kokoonpanoissa ja kirjoittanut sekä kaunokirjallisia teoksia että tietokirjoja. Hän on lisäksi toiminut käsikirjoittajana. Röyhkän romaani Kaksi aurinkoa sai Finlandia-ehdokkuuden vuonna 1996. Hänelle on myönnetty Suomi-palkinto 1995 ja Taiteen valtionpalkinto 2009.

Autore.Kauko Röyhkä

Finlandese