Book cover for Uskomaton Aira Samulin

Uskomaton Aira Samulin

Description of book

"Sinun on hyvä tuntea minut, siis todella tuntea."

Aira Samulinin liki satavuotiaaseen elämään mahtui monia vaiheita, vaikeitakin, mutta ennen kaikkea Aira tunnettiin elämänilostaan. Mistä se kumpusi?

Aira Samulin tanssitti Suomen kansaa kahdeksalla vuosikymmenellä. Elämäkerrassaan Samulin kertoo koskettavasti kasvuvuosistaan Raja-Karjalassa, epävakaasta äidistään, sodassa kaatuneesta isästään sekä avioliitoistaan ja miehistään. Hän puhuu avoimesti elämänsä mutkista sekä siitä, miten pääsi niistä eteenpäin. Menestyksekäs ura muodin ja viihteen parissa vei hänet ympäri maailmaa etsimään sitä, mikä on uutta ja kiinnostavaa.

Suunvuoron saavat myös Samulinin perhe sekä lukuisat ystävät ja kollegat, jotka paljastavat uusia puolia tästä kaikkien tuntemasta poikkeuksellisesta naisesta.

Sauli Miettinen on Helsingissä asuva filologi ja tietokirjailija. Häntä kiinnostavat elokuvan ja viihteen historian lisäksi urheilu sekä Euroopan poliittiset ääriliikkeet. Miettinen on kirjoittanut kehutut elämäkerrat muun muassa Marlene Dietrichistä ja Jorma Uotisesta.