Book cover for Begyndelsen - del 3

Begyndelsen - del 3

Description of book

York, 1480. Eleanor Morland har overlevet Yorks kolde vintre og ubarmhjertige koppeudbrud og er nu ved at være en ældre kvinde. Det afholder hende dog ikke fra at trække i trådene og drive Morland Place videre med pomp og pragt. Mens hendes barnebarn Ned, arvingen til Morland Place, endnu en gang gør et ufordelagtigt parti, sørger Eleanor for, at hendes kvindelige børnebørn gifter sig ind i den ordentlige Butts-familie, og det bliver kimen til et langt og lykkeligt samarbejde mellem de to familier.

Den politiske uro rumsterer stadig i England, og Eleanors barnebarn Thom, som har en plads ved hoffet, er med på første parket, da Richard III krones til konge. Det glæder Eleanor at se sønnen til den mand, hun engang elskede, indtage tronen. I det hele taget har Eleanor rig mulighed for at mindes sin fortid, da hendes tilbageværende børn, børnebørn og oldebørn forbereder en storslået fejring i anledning af hendes 70-års fødselsdag. Kun det bedste er godt nok til at fejre familiens overhoved og stolte koryfæ.

Begyndelsen – del 3 er tredje del af bind 1 i Cynthia Harrod-Eagles’ storslåede slægtsserie om Morland-dynastiet, der strækker sig helt fra 1400-tallets middelalder til Den Store Depression i 1930’erne.