"Rygterne om uroligheder i Odense og andre store byer i dagene før den 29. august 1943 nåede også til Nyborg, hvor jeg, der lå ved 20. bataljons 3. kompagni, var indkvarteret på vandrehjemmet sammen med ca. 80 andre menige. Vi hørte vilde rygter om skyderier og strejker i Odense, samt at alle forretninger lukkede, og da vi så folk komme kørende på cykler fra Odense til Nyborg for at købe madvarer, blev vi klare over, at der måtte være noget om snakken."
Da den danske hær blev opløst den 29. august 1943, blev 19-årige Christian Algreen-Petersen sammen med sine soldaterkammerater sendt hjem. Den unge mand var imidlertid ikke færdig med at kæmpe for sit land, og han gik straks ind i modstandskampen mod besættelsesmagten. I efteråret 1945 begyndte han at nedfælde sine erindringer fra krigen. Det er en spændende beretning om modstandskampen, der førte ham til Vestre Fængsel og Frøslevlejren, og om den længe ventede befrielse, der bragte ham hjem til sin familie igen. Udgivet efter 3. oplæg, 1985
Christian Algreen-Petersen var en dansk modstandsmand og forfatter. Hans erindringsbog "Beretninger fra modstandskampen" har været en vigtig del af fortællingen om den danske modstandsbevægelse under besættelsen.