Boekomslag van Murto
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 15-4-2025

Murto

Beschrijving van het boek

Pikimustaa huumoria räyhäkän kolmikon kyydissä.

Alla upea auto. Edessä vapaus, marraskuiset moottoritiet ja häikäisevä mökkimurtojen sarja. Esso ohjaa, Raxu kuvaa true crime- videot ja Luke hurmaa katsojat. Mikä voisi mennä pieleen?

Suunnilleen kaikki. Sen huomaa pian 15 vuotta täyttävä Esso. Savitaipaleella hän tiirikoi auki vanhan mökin oven, joka olisi kannattanut jättää kiinni. Todellakin.

Vanhanaikainen Abloy-lukko oli lapsellisen helppo. Mutta kiitin silti mielessäni vaaria, jolta olin saanut kunnollisen tiirikkasetin lahjaksi jo viisivuotiaana.

- Me ollaan parhaita, Luke kuiskasi.

- Maailmanmestareita, Raxu sanoi. – Vai mitä E-Esso?

- Ehdottomasti, vastasin. – Universumin eliittijoukot.

Kuolimo-järven rannalla Esso pohtii omaa elämäänsä. Onko tämä kaikki sittenkään vaivan arvoista? Liikaan miettimiseen ei kuitenkaan jää aikaa, sillä he eivät ole mestalla enää yksin...

Murto on kuvaus vauhdikkaasta nuoruudesta sekä valinnoista, joilla on kauaskantoiset seuraukset. Joskus jopa elämänmittainen ystävyys.

Kirjassa bonuksena Aapo Ravantin sarjakuva-aukeama.

Ansu Kivekkään edellinen nuortenromaani Raakaversio (2022) sai kiitosta räväköistä, epätavallisista päähenkilöistään ja autenttisesta nuorten kielenkäytöstä:

Siinä on alusta loppuun railakasta, uskottavaa ja ennen kaikkea luontevaa kielellistä tykitystä.

(Onnimanni, 1/2023)

Loistava kirja! Mukaansatempaava, tosi, koskettava ja hauska vaikka rankasta aiheesta. Musta huumori on niin parasta.

(Goodreads)

Vantaalaisen Ansu Kivekkään tuotantoon sisältyy mm. kiitettyjä ja palkittuja nuortenromaaneja, lastenkirjoja sekä rikos- ja jännityskirjallisuutta aikuisille. Ennen kirjailijan uraa Kivekäs toimi pitkään erityisopettajana.