Boekomslag van Päivä jona ei tapahtunut mitään
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 6-3-2025

Päivä jona ei tapahtunut mitään

Beschrijving van het boek

Vaikuttava kuvakirja metsästä ja mielikuvituksen voimasta.

Kuvittajasuuruus Beatrice Alemagnan toinen suomeksi julkaistu kuvakirja näyttää, mitä kaikkea upeaa voi löytää, jos malttaa hylätä älylaitteet edes yhden päivän ajaksi.

Tarinan lapsipäähenkilö joutuu äidin kanssa kesämökille. Mökillä sataa kaatamalla, eikä siellä ole muuta tekemistä kuin pelata. Lopulta itsekin ruutua tuijottava äiti käskee lapsensa ulos ja pahin tapahtuu: peli putoaa veteen. Mutta onni onnettomuudessa: päivästä kehkeytyy varsinainen seikkailu, kun metsä paljastaa ihmeensä lapselle, joka oli jo ehtinyt unohtaa, mitä kaikkea luonnossa voi tehdä, leikkiä ja löytää.

Beatrice Alemagnan mestarillinen kuvitus välittää metsän tuoksut, värit ja äänet kaikessa aistivoimaisuudessaan. Se saa lukijankin muistamaan, että todellinen maailma kaikessa hurmaavassa kolmiulotteisuudessaan ei löydy älylaitteen ruudulta vaan ympäriltämme, jos vain maltamme tarttua hetkeen tässä ja nyt.

Päivä jona ei tapahtunut mitään on Beatrice Alemagnan palkituin kuvakirja. Se on saanut viisi eri palkintoa: Huckepack-palkinto, Saksa 2019, English Association Book Award, Englanti 2018, Gold Medal of the Society of Illustrators, New York, USA 2017, Grand prix de l’illustration, Moulins, Ranska 2017, Landerneau-palkinto, Ranska 2017.

Italialainen lastenkirjailija ja kuvittaja Beatrice Alemagna on raivannut tiensä kuvakirjantekijöiden kansainväliseen kärkikastiin ja lukijoiden sydämiin. Hän syntyi Bolognassa vuonna 1973 ja tiesi jo kahdeksanvuotiaana, että hänestä tulee kuvittaja ja kirjailija. Alemagnalta on julkaistu yli kolmekymmentä kirjaa ympäri maailmaa, ja ne ovat voittaneet lukuisia palkintoja. Omien teostensa ohella hän on kuvittanut nimekkäiden kirjailijoiden kuten Guillaume Apollinairen, Raymond Queneaun, Aldous Huxleyn, Antoine de Saint-Exupéryn, Roald Dahlin ja Astrid Lindgrenin tekstejä. Beatrice Alemagna asuu perheineen Pariisissa. Häneltä on aiemmin julkaistu suomeksi kuvakirja Harold Snipperpotin kaikkien aikojen katastrofi (Tammi 2023).

Fins