Boekomslag van Väkivallan hinta
Verwachte uitgave

Luisterboek & E-book: 7-3-2025

Väkivallan hinta

Tomas Jouhilammen tarina

Beschrijving van het boek

”Mä hakkasin kenet vaan, ja mulla oli recordissa pelkkiä voittoja. Uskoin, etten voisi hävitä kellekään. Kunnes mä hävisin – kaiken.”

Raadollinen tositarina nuoren tappelijan elämästä, jonka yksi lyönti peruuttamattomasti muutti.

15-vuotiaana Tomas Jouhilampi tappeli päivittäin eikä hävinnyt koskaan. Mistään ei saanut sellaista tunnetta kuin toisten hakkaamisesta. Hän koki olevansa voittamaton, ja ylivertaisuuden kokemusta lisäsi hallitsematon päihteiden käyttö ja tyttöjen suosio.

Eräänä iltana suojaus petti ja vastustajan nyrkki osuikin omaan päähän. Viikkojen kuluttua Tomas heräsi sairaalasta neliraajahalvaantuneena ja vakavan aivovamman saaneena. Alkoi loputtoman pitkä ja mutkikas toipuminen, jonka aikana oli kohdattava omat teot ja demonit.

Väkivallan hinta avaa Tomaksen hämmästyttävän elämäntarinan jyrkät nousut ja laskut. Mikä saa lapsen rakastumaan väkivaltaan? Millaista on joutua uhrin rooliin, kun on ensin itse satuttanut lukemattomia muita? Ja millaista on koko loppuelämän ajan kantaa mukanaan nuorena tehtyjen virheiden seurauksia?

Tomaksen tarina on ainutlaatuinen, mutta siihen sisältyvät teemat ovat valitettavan yleisiä Suomessa, jossa nuoret turvautuvat väkivaltaan entistä nuorempina ja kovemmin ottein. Nykyään Tomas Jouhilampi pitää suosittua TikTok-tiliä ja kiertää kouluissa kertomassa tarinaansa.

Henri Nyholm (s. 1991) on tamperelainen kirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Freelancetoimittajana Nyholm on työskennellyt muun muassa Yleisradiolle, Sanoma Medialle ja Alma Medialle. Koulutukseltaan hän on liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.