Boekomslag van Vargtimmen
Verwacht e-book
19-10-2024

Vargtimmen

Beschrijving van het boek

Birgit upptäcker att konstnären Irgens har försvunnit spårlöst. Hans rum står övergivet, och han har rest utan att betala för sitt uppehälle. Vad kan ha fått honom att plötsligt fly? Och vilka mörka hemligheter har han lämnat efter sig?

Ryktena om hans försvinnande sprider sig som en löpeld på Solthungården, men Rebekka får snart annat att fokusera på. Leonard överraskar henne med en oväntad gåva – gården Elveløkken, som en del av hennes arv. Plötsligt ställs Rebekka inför ett svårt val. Resan till Kristiania, där Tobias väntar, står nu på spel. Vad kommer Tobias säga? Är han villig att överge sina egna drömmar för att återvända till Lofoten och hjälpa Rebekka att driva gården? Och varför har hans brev, som han lovade henne, ännu inte kommit?

Men Elveløkken bär på fler mysterier än bara framtidsbeslut. Rykten om en förbannelse har omgett gården i åratal, och fru Odas varningar ekar i Rebekkas huvud. Under sin första natt ensam på Elveløkken känner hon en oro hon inte kan skaka av sig. Någon har rört vid låset till källardörren, och i mörkret smyger något – eller någon – omkring på gården. Vem är det som rör sig i skuggorna när natten faller?

”Vargtimmen” är den sjunde delen i Kaja Nylunds debutserie Rebekka, som utspelar sig i det vackra Nordnorge under 1880-talet. Med en rik blandning av kärlek, förlust, svartsjuka och dramatik har denna berättelse redan vunnit läsarnas hjärtan över hela Norge.