Bokomslag for Chileläinen runoilija
Kommende lydbok
28.6.2024

Chileläinen runoilija

Beskrivelse av boken

Joissakin piireissä chileläiset runoilijat ovat kuumaa valuuttaa!

Huikean lahjakkaan kirjailijan kertomus isistä ja pojista, yrityksestä ja erehdyksestä ja siitä, mitä perhe oikeastaan tarkoit­taa.

Gonzalo on aloitteleva runoilija, joka sattumalta törmää yökerhossa Santiagossa ensirakkauteensa, Carlaan. Heidän tun­teensa ovat ennallaan, mutta moni asia on muuttunut. Muun muassa se, että Carlalla on nyt kuusivuotias poika, Vicente. Pian kaikki kolme muodostavat jonkinlaisen perheen - uusperheen, vaikkei sanaa vielä ole ole­massakaan.

Lopulta elämä vie rakastavaisia eri suuntiin - Gonzalon New Yorkiin asti. Vaikka Gonzalo pakkaa lähtiessään kir­jat mukaansa, Vicente perii ex­-isäpuolensa rakkauden runouteen. Kahdeksantoista­vuotiaana Vicente tapaa Santiagon yöhön eksyneen Prun, amerikkalaisen toimittajan. Vicente yllyttää Prun kirjoittamaan chileläi­sistä runoilijoista - ei kuuluisista ja kuol­leista, niin kuin Neruda, Mistral ja Bolaño, vaan tavallisista, elävistä ja elantoaan kieli vyön alla tavoittelevista runoilijoista. Prun taustatyöt vievät hänet tämän omaperäisen yhteisön pariin - erikoislaatuisen mutta pohjimmiltaan rakastavan perheen. Kysy­mys kuuluu, saattaako se myös Vicenten ja Gonzalon takaisin yhteen? Kirjan on suo­mentanut Sari Selander.

Alejandro Zambra (s. 1975) on moder­nin chileläisen kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä. Chileläinen runoilija on hänen vii­des romaaninsa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja kotimaassaan ja keikkunut bestseller-listojen kärjessä niin Chilessä, USA:ssa kuin muuallakin.

”Älykäs ja liikuttava romaani - Samaan aikaan tyylikäs, ironinen ja lempeä.” - New York Times

”Herkkä ja hauska tarina rakkaudesta, perheestä ja isäpuolen kummallisesta roolista.” - Los Angeles Times

LydbokE-bok

Finsk