Et liv som Holger Henriksen
Beskrivelse av boken
Holger Henriksen er psykolog i Midtbyen. Holger er selv klar over, han har et problem. Når han føler sig overbebyrdet, bliver han psykotisk.
Under en ferie i Krakow oplever han, at en messedreng ved Marienkirche faktisk er Boleslaw, Holgers tiårige selv fra 1790’erne. Holger får i stressede perioder flashbacks til dette liv, hvor han døde som tiårig, lige før hans mor fødte hans bror. Og han får herved en forklaring på, hvorfor det går ham så meget på, at han aldrig kan enes med sin lillebror.
I datidens Polen blev Boleslaw misbrugt seksuelt af kirkens pater, og da Holger får nogle patienter, hvis historie minder om hans egen, bliver han langsomt overbevist om, at pateren også er genfødt i nutiden i form af kollegaen Gregers. Men er der en mening med, at de skal mødes igen, og hvad betyder Gregers’ forhold til Holgers bror?
Uddrag af bogen:
Hvad fanden skulle han gøre, hvis Gregers blev obduceret? Ville det blive opdaget, at han havde indtaget så store mængder nervemedicin, at det kunne slå et menneske ihjel? Ville nogen få en mistanke om, at det kunne være psykolog Holger Henriksen, der havde kommet pillerne i et glas med øl, som han vidste, at Gregers ville drikke? Nej, hvorfor skulle mistanken falde på ham, blot fordi han havde en svigermor, der var på plejehjem og fik nervemedicin? Men ville personalet på hans svigermor Randis plejehjem undre sig over, at så mange af Randis piller var væk, eller var det almindeligt, at ansatte tog piller fra medicinskabet og solgte til misbrugere, de kendte? Holger kunne jo håbe, at det hang sådan sammen, så han ikke blev afhørt.
Om forfatteren:
KAJ THERKELSEN er født i 1948. Han er uddannet lærer og underviste på privatskoler i Odense frem til slutningen af 1992. Mens han underviste på fuld tid, læste han psykologi fra 1987 til 1992. Han har siden arbejdet som psykolog. Han har udgivet romanerne Ulmende gløder (2006), Julie (2010) og Ludmillas nye liv (2012).