Bokomslag for Ett mord i taget
Kommende bok

Lydbok og e-bok: 27.1.2025

Ett mord i taget

Beskrivelse av boken

"EN VIKTIG SAK INNAN VI BÖRJAR: Jag är ingen våldsam människa. Tvärtom. Jag har till exempel aldrig varit i slagsmål. Och första gången jag dödade en människa var jag fyrtiotvå år. Det är ganska sent om man ser sig om i min nuvarande bransch. Fast okej, en vecka senare var jag uppe i nästan ett halvt dussin."

Av alla försvarsadvokater är Björn Diemel gangsterbossarnas favorit. Ingen annan levererar lika säkert som han. Björn själv lever i lyx, men betalar för det med stress. Han hinner inte träffa sin dotter och är frånvarande även när han är närvarande. Till sist ställer hans fru ett ultimatum: Gå en mindfulnesskurs eller se fram emot ett liv utan din familj.

Björn går inte bara kursen, han börjar snart praktisera sina nya lärdomar med förbluffande framgång. Men kanske inte riktigt på samma sätt som hans fru och mindfulnesscoachen hade tänkt sig. När Björns viktigaste klient, en hänsynslös gangsterledare, stör kvalitetstiden med dottern tar Björn några djupa andetag medan hans klient tar sina sista i bakluckan på Björns Audi A8. Därmed påbörjar Björn en halsbrytande inre och yttre resa.

Andas in, andas ut ... döda.

Karsten Dusse föddes 1973 och studerade i Bonn, Lausanne och Los Angeles innan han blev advokat. Efter en framgångsrik karriär som manus- och facklitteratursförfattare slog han igenom stort med debutromanen Ett mord i taget.

Svensk