Kufferten
Beskrivelse av boken
Tilværelsen er gået lidt i stå for den midaldrende Niels Erik Clausen, efter konen har forladt ham, og hans speditørvirksomhed er gået nedenom og hjem. Han har det hverken godt eller skidt, og dagene går en efter en i en uendelighed.
Så da den spændende og tiltrækkende Una tilsyneladende tilfældigt dukker op i hans liv, har han svært ved at afvise hende, selv om han fornemmer, hun har bagtanker med deres forhold. Hun beder ham opbevare en kuffert, og før Niels Erik ved af det, er han involveret i en kompliceret og livsfarlig sag om international narkosmugling, våbenhandel og mystiske dødsfald. Egentlig ville den ret så passive mand helst passe sig selv – men hverken politiet eller de kriminelle vil lade ham være i fred. Så Niels Erik må træde i karakter og finde nogle indre ressourcer, hvis han skal slippe helskindet ud af miseren.
Uddrag af bogen:
En stemme inde i Niels Eriks hoved sagde, at politiet troede, at han vidste noget, som han ikke ville ud med. Det samme gjorde indbrudstyvene, men de havde ikke villet slå ham ihjel. Han skulle kun skræmmes til at fortælle, hvor narkoen var, og hvis det ikke virkede, havde de selvfølgelig også andre midler.
Hinrichsen ville have ham anbragt på et sikkert sted med et par ugers ensomhed, usikkerhed og frygt, med andre ord: Niels Erik skulle i tænkeboks. Så ville han nok tale! De anså ham for en slapsvans, men det var han vel også. Han rejste sig op. Havde politiet til en forandring noget at tilføje? De sagde ikke noget, så Niels Erik spurgte:
”Hvem var det, der brød ind i mit hus for at hente Una Høghs kuffert? Dommeren troede jo ikke på, at det var mig, der var ejermand af narkoen. Hvem har sat ild til mit hus og brugt en sprængladning? Vicekriminalkommissæren tror måske, det er mig? Gerningsmændene har nok ikke efterladt brugbare spor, men måske kan I finde resterne af en gaslighter, jeg har haft liggende fra min piberygerperiode!”
Om forfatteren:
Jon Zimsen er født i 1929, er nysproglig student og har en afgangseksamen som socialrådgiver, men har derefter arbejdet som personalechef i virksomheder i den private sektor.
Det var Krogerup Højskoles kursus om at læse og skrive, der satte ham i gang med for alvor at skrive romaner. Han er filminteresseret og læser udover romaner gerne bøger, der omhandler europæisk historie, og ugebladene L’Express og TIME.