Bokomslag for Lahkojohtajan morsian
Kommende bok

Lydbok og e-bok: 4.6.2025

Lahkojohtajan morsian

Beskrivelse av boken

”Lopulta oli vaihtoehtoina joko kuolla tai paeta.”

Manipuloiva evankelista sai nuoren tytön täydellisesti hallintaansa keskellä metsää olevassa yhteisössään. Alkoi vuosien kärsimys ja hyväksikäyttö, jonka koko laajuuden nainen ymmärsi vasta onnistuttuaan pakenemaan.

Kun Noora 15-vuotiaana tutustui yli 40 vuotta vanhempaan evankelistaan, hän ei tiennyt, millainen helvetti hänellä olisi edessä. Uskonnollisessa yhteisössä suomalaismiehestä tuli Nooralle auktoriteetti ja isähahmo, joka imarteli, manipuloi, valehteli ja pelotteli. Hän eristi Nooran tämän perheestä ja alkoi käyttää tätä seksuaalisesti hyväksi.

Vuosia jatkunut hyväksikäyttö ja henkinen sekä hengellinen väkivalta murskasivat Nooran itsetunnon.

Lopulta kuilun reunalla Noora löysi voimia pakenemiseen, mutta selviytyminen oli vasta alussa. 29-vuotiaana hänen oli kerättävä minuutensa sirpaleet ja rakennettava todellinen itsensä uudelleen.

Lahkojohtajan morsianon paitsi järkyttävä tositarina myös tärkeä puheenvuoro, jotta oppisimme niin yksilöinä kuin yhteiskuntana tunnistamaan manipuloinnin, hengellisen väkivallan ja suoranaisen ihmiskaupan.

Venla Pystynen (s. 1982) on helsinkiläinen freelancetoimittaja, joka kirjoittaa muun muassa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen ja Kodin Kuvalehteen. Pystynen on aiemmin julkaissut palkitun elämäkerran Mercedes Bentso – Ei koira muttei mieskään sekä esikoisromaanin En voi lakata ajattelemasta kuolemaa.