Okładka książki dla Din dolda potential
Nadchodząca książka

Audiobook i e-book: 10.10.2024

Din dolda potential

Konsten att nå nya höjder

Opis książki

Vi lever i en värld som är besatt av talang. Vi firar begåvade elever i skolan, unga idrottare och underbarn i musik. Men att beundra människor med medfödda fördelar leder till att vi missar vad vi själva kan göra för att utvecklas. Risken är att vi låter bli att odla färdigheter som vi inte redan besitter och därigenom inte når nya höjder.

I Din dolda potential väver Adam Grant samman vetenskapsbaserat fakta med insikter från sin egen forskning och berättar fängslande hur synen på vår potential påverkar resan från klassrummet till styrelserummet, lekplatsen till OS och underjorden till yttre rymden. Grant beskriver hur man bygger sin karaktär, skapar motivation för att utvecklas men också hur verksamheter kan organiseras för att förutsättningar att odla sina förmågor ska finnas i samhället.

Din dolda potential är alltså en bok för alla som vill ge sig själva eller andra förutsättningar att växa som människor. För vem som helst kan nå nya höjder. Vi alla besitter oanade resurser som ibland behöver en skjuts för att blottas.