Okładka książki dla Ik was zijn bezit - waargebeurd verhaal
Nadchodząca książka

Audiobook i e-book: 27.01.2025

Ik was zijn bezit - waargebeurd verhaal

Opis książki

“Word je afgeluisterd?” Carola staart naar de woorden op het notitieblok van de maatschappelijk werker. Al zo lang ze zich kan herinneren wordt ze door haar partner in de gaten gehouden.

Van de jongen van haar dromen is Magnus langzaam veranderd in een controlerende dictator. In huis zijn er camera's geïnstalleerd. Op haar telefoon staat een app die hem volledige toegang geeft. In het onwaarschijnlijke geval dat ze een vriend(in) ontmoet, moet ze verslag uitbrengen. Wat hebben ze gedaan? Hebben ze het over hém gehad? Om ervoor te zorgen dat ze hem niet zal verlaten, heeft hij haar de voogdij over de kinderen aan hem laten overdragen.

Wanneer ze niet instemt met seks, mishandelt hij haar. En ze vermoedt dat hij - toen ze geblinddoekt was - zelfs haar lichaam heeft verkocht. Tien jaar lang is ze aan hem overgeleverd geweest, maar nu is ze hier om hulp te zoeken.

'Ik was zijn bezit' is een waargebeurd verhaal over wat zich afspeelde in een ogenschijnlijk normaal gezin in een klein stadje in Zweden. Het is een verhaal over controle, vrouwenhaat en hoe men er uiteindelijk los van kan komen.

Carola Jonsson (geboren in 1983) won in 2022 de rechtszaak tegen Magnus, die haar jarenlang misbruikte. Hij werd veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf.